Wydawca: Publicat
Data wydania: 2012
Data wydania: 2012
Format : Książka
Ilość stron: 528
Półka: posiadam
Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Swulińska-Katulska, Ewa Aszkiewicz stworzyły prawdziwą encyklopedię wiedzy dla osób, które gotują lub dopiero raczkują w kuchni. Ta książka jest po prostu dla każdego!
Znajdują się w niej przepisy na dania mięsne, desery,
napoje, musy, przetwory, ciasta i ciasteczka. Dosłownie na wszystko, co możemy
sobie tylko zażyczyć. Oprócz standardowych potraw, które są bardzo dokładnie
opisane znajduje się także wiele dodatków. Należą do nich między innymi dekoracje
stołów na różne okazje, składanie serwetek, czy urodzinowe menu dla Dziecka.
Możemy zapoznać się także z przyprawami, które znajdują się w naszej kuchni,
ale także z tym, jak np. obrabiać mięso. Ta książka to prawdziwa skarbnica
wiedzy kulinarnej.
Ja osobiście z kuchnią niewiele mam wspólnego, jednak czasem
podpatruję co robi moja siostra. Mamy też sporą biblioteczkę kulinarną i z
czystym sumieniem muszę stwierdzić, że ta książka należy do jednej z
najlepszych, jakie posiadamy. Nigdy jeszcze nie widziałam tak bogato wydanej
książki kulinarnej, połączonej w tak znakomity sposób.
Wszystko doskonale się ze sobą łączy, nie ma elementów
zbędnych. Książka z pewnością starczy nam na długie lata, gdyż nie sposób, aby
na raz się z nią zapoznać. Nie dość, że jest bardzo obszerna to jej cena nie
jest także powalająca, jak za taki ogrom wiedzy. Gdybym zobaczyła ją w
księgarni z pewnością nie zawahałabym się ani chwili, aby podarować ją bliskiej
osobie. Z pewnością taki podarek spotka się z niejednokrotnym uznaniem
obdarowanego.
Uważam, że warto posiadać w domu taką książkę, aby móc z
niej skorzystać w każdej chwili. Zdaję sobie sprawę z tego, że w Internecie
znajduje się także sporo przepisów na przepyszne potrawy, jednak książki na
półce nie zastąpią wydrukowane kartki. Ja jestem z tej pozycji bardzo zadowolona
i jestem pewna, że kiedyś sama z niej coś wyczaruję.
,,Encyklopedia sztuki kulinarnej” powstała dzięki połączeniu
sił czterech Pań. Bardzo się z tego cieszę i mam nadzieję, że na polskim rynku
ukażą się jeszcze inne tak samo zachwycające publikacje. Jeśli zastanawiacie
się nad prezentem dla bliskiej osoby, która uwielbia gotować to właśnie macie
jedną z propozycji. Ja ze swojej strony jedynie polecam.
Moja ocena: 5/6
Za ufundowanie upominku na Spotkanie Blogerek w Poznaniu dziękuję Wydawcy.
Książka została przeczytana w ramach wyzwania
Super publikacja. I dobrze, że taka obszerna.
OdpowiedzUsuńTeż się cieszę.
Usuńuwielbiam książki kulinarne :)
OdpowiedzUsuńTo tak samo, jak moja siostra:)
UsuńNiestety do tej pory nie opanowałam sztuki kulinarnej w zadowalającym stopniu. Może kiedyś się to zmienia.
OdpowiedzUsuńPowodzenia.
UsuńJa i gotowanie to wciąż dwa, nieprzecinające się światy. I tak chyba pozostanie...
OdpowiedzUsuńU mnie chyba też, aczkolwiek warto pomarzyć:)
Usuńraczej sobie odpuszcze :)
OdpowiedzUsuńJak uważasz.
Usuńwydaje się na pewno świetną pozycją...lubię gotować, więc czemu nie;)
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
UsuńNie lubię kucharzyć i staram się ograniczać to do minimum. Natomiast jeśli chodzi o powyższą książkę, to mam bardzo podobną tematycznie, więc na razie mi starczy.
OdpowiedzUsuńJaki tytuł?
Usuńuzywam:)
OdpowiedzUsuńSuper.
Usuńnie mam
OdpowiedzUsuńMoże kiedyś się zaopatrzysz.
UsuńNie lubię książek kucharskich i nigdy ich nie używam, ale maja za to piękne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńMuszę się z tym zgodzić.
UsuńNa pewno wieeele ciekawych rzeczy można się z niej dowiedzieć! Ciekawa pozycja.
OdpowiedzUsuńDokładnie.
UsuńKsiążek kulinarnych mam sporo, więc na tę się nie skusze.. Zawsze jak trzeba to i tak szukam przepisów w necie :)
OdpowiedzUsuńTeż tak można:)
Usuń